Hoe gebruik je een pendel

Hoe controleer je je chakra's met een pendel?

Volgens Barbara Ann Brennan, auteur van Hands of Light: A Guide to Healing Through the Human Energy Field, is een pendel de beste manier om de status van je chakra's te controleren. Een pendel werkt als versterker voor de energiegolven die elke chakra uitzend. Door te kijken hoe de pendel beweegt door deze energiegolven kan je ontzettend veel leren. 


Hou er rekening mee dat chakra's onderdeel zijn van jou. Chakra's bewegen mee met jouw bewustzijn en gaan constant door fases van openen en sluiten. Een open chakra is goed en een gesloten chakra hoeft niet perse slecht te zijn. Dit is een functie van de lichaamsenergie om de energie te kunnen variëren die tussen deze portalen stroomt. 

Er zijn verschillende manier om de status van je chakra's te controleren. 

Vraag hulp van een vriend(in)
De eerste methode vereist de assistentie van een vriend(in). Hiervoor heb je een pendel nodig (deze hoeft niet perse geprogrammeerd te zijn). Zorg er wel voor dat je weet hoe de pendel reageert op antwoorden ja/nee/misschien. 

Ga plat liggen op de rug en laat je vriend(in) de pendel, tussen duim en wijsvinger, een paar centimeter boven elke chakra van het lichaam houden. Schrijf per chakra op welke kant de pendel op beweegt en hoe groot de swing is. Draai je notities om en herhaal. Daarna kan je de twee met elkaar vergelijken. Kijk naar verschillen in elke chakra. Vergelijk de grootte van de swing en zoek naar verschillen of gelijkenissen. Een grote swing dat er veel energie stroomt. Daarentegen, een kleine swing, minder energie. In een ideale situatie staat elke chakra open en hebben ze een nagenoeg gelijke energiestroom. 
Helaas komt dit minder voor en zal je verschillen zien. De verschillen kunnen je helpen vinden welke chakra's uit balans zijn en aandacht nodig hebben. In onderstaande tabel kan je zien hoe pendelbewegingen geïnterpreteerd kunnen worden.

 Pendelbeweging Chakra status Betekenis
Met de klok mee Open Energie is in balans, vrije stroom van energie
Tegen de klok in Gesloten Energie wordt begrenst, is uit balans of wordt geblokkeerd.
Rechte lijn Gedeeltelijk open Onbalans in de energie of gedeeltelijke blokkade
Elips Onbalans in linker-/rechterkant  Energie stroomt maar is uit balans aan 1 of beide kanten
Geen beweging Geblokkeerd Geen energie, volledige blokkade